ELITE – VIKINGS VS. 1814’s

29/05/2019

PREVIEW: OSLO VIKINGS VS. EIDSVOLL 1814’s

Søndag 02. Juni 14:00 – Bøn Stadion

Vikingene møter ubeseirede 1814’s på deres hjemmebane Bøn Stadion.

Det blir ikke mindre spennende av det faktum at Vikings også er ubeseirede så langt i serien. Det er med andre ord snakk om et storoppmøte denne søndagen.

Etter “kampen om Oslo”, som Vikings vant 36-13 mot Vålerenga Trolls og sist helg mot Sarpsborg Olavs Menn som endte i 56-6 er naturligvis stemningen god i garderoben på Frogner om dagen. Men det betyr på ingen måte at vi vil ta lett på denne kampen, og er i full gang med både mentale og fysiske forberedelser før vi møter opp på gresset på Bøn.

Vinneren av denne kampen vil også regnes som årets seriemestere i norsk Eliteserie.

Sjekk ut eventet på facebook.

Artikkelen fortsetter under bildet

Foto: Caroline Wendelborg

 

Det er her snakk om to av Norges beste amerikanske fotballag gjennom tidene, med lang historie. Som erkerivaler er det ikke bare plassering på tabellen som gjelder i denne kampen med andre ord.

1814’s er som nevnt ubeseirede hittil med 3 seire og 0 tap eller uavgjort (3-0). Vikings tenker å gjøre noe med den statistikken. HC Derek Mann deler sine tanker om den kommende kampen:

Eidsvoll has proven to be a tough match up for the teams they have faced so far. They are 3-0 and we have to go play them in their park. It is a battle for first place in the series and should be a highly spirited game. They have had an extra week to prepare for us so I am sure they will be ready to go. We are looking forward to the competition.

Vikingene tar ingenting for gitt, da det har latt seg svi tidligere. Vi har en mentalitet som gjør at vi går inn i hver kamp med et fokus på å gjøre alt riktig, og ikke la oss selv være vår største fiende ute på banen – eller på sidelinjen for den saks skyld.

På den andre siden av gressbanen på Bøn, som for øvrig blir Oslo Vikings første kamp på naturlig gress i år, møter vi en rekke farlige elementer. Blant dem finner vi importspilleren Michael Hall, som så langt har stilt opp på begge sider av line of scrimmage (der ballen plasseres, red.) som både quarterback og linebacker. På deres defensive linje har vi pekt ut Joakim Eliassen som en mulig trussel mot vårt angrep. Sist men ikke minst, #11 Arne August Søgaard er ingen ukjent figur i norsk amerikansk fotball. Han har drevet med idretten siden han var liten gutt, og har vært med å representere den norske grenen av amerikansk fotball som landslagsspiller.

Vi trenger ikke nevne våre egne ess i ermet, de kan du se på bildet under.

Kjernen av OV står samlet etter seier i “Kampen om Oslo”
Foto: Caroline Wendelborg

 

Foreløpige starters fra OV:

Offense

LT Alasdair Howe
LG Stian Klyve
C Trygve Langballe
RG Magnus Kinne
RT Elias Kjelling

QB Mehmet Sezer
RB: Vegard Tysse
RB: Jesper Jørgensen
WR Petter Thorp
WR Andre Wang
WR Franz Åsheim

Defense:

DE Petter Langdalen
DE Vidar Gjermstad
DT/NT Magnus Kinne
DT/NT Craig Stevens
LB Kim Schaanning
LB Markus Helgheim

DB Andreas Skeie
DB Per Gaarden
SS Johannes Høydal
DB Sergio Vizzuett
DB Wilhelm Domaas

 

GO VIKINGS!

 

Sjekk ut eventet på facebook og mens du venter i spenning til søndag, kan du se en highlight reel fra Kampen om Oslo.


Comments