ELITE – VIKINGS VS. GLADIATORS

13/05/2019

POST-GAME: OSLO VIKINGS VS. KRISTIANSAND GLADIATORS

VIKINGS 34 – GLADIATORS 19 : Gutta tar sesongens første seier på hjemmebane! 

Les videre for en oppsummering av kampen. I bunnen av artikkelen kan du også finne Gladiators sine tanker om kampen.

Klare for kamp Oslo Vikings Daniel Redai

KTS: DB Daniel Redai #17 klar for kamp

 

 

Det var en litt grå og kald lørdag ettermiddag på Frogner. Regnet hadde falt tett de foregående dagene og det var fukt i luften også denne dagen. Men sola skinte frem bak skyene utover dagen, og regnet uteble. En flott metafor for en kamp som også startet litt tung og trasig for hjemmelaget.

Gladiators tar en tidlig ledelse og setter hele 13 poeng på tavla i deres favør før Vikingene får våknet ordentlig. To touchdowns fra Gladiators Jeber Johnsen gir 12 poeng, med ett vellykket PAT og ett vi klarte å blokke. Vi mister posession på et par fumbles, og må kjempe oss tilbake i angrep. På kort pasning fra quarterback Mehmet Sezer får #80 Petter “P-Nasty” Thorp ballen omtrent 10 yards fra endzone hvor han med hjelp fra blokker og shifty fotarbeid kommer seg forbi fem spillere i hvitt før han stuper inn i endzone. Scoren blir  7-13 og vi føler oss tilbake i spillet. Vi utligner på et punkt til 14-13, før Gladiators setter en støkk i oss og tar ledelsen med 5 poeng til 14-19.

Det blir derimot ingen scoringer for Gladiators den resterende delen av kampen, mens Vikings tar igjen for alle småfeilene i 1. og 2. quarter. Kampen ender 34-19.

Artikkelen fortsetter under bildet

#80 Petter Thorp får en kort pasning fra Mehmet, og kriger seg til Vikingenes første touchdown.

 

Det som startet som en usikker kamp mot et av Norsk Eliteserie sine beste lag, ble etterhvert noe Vikingene mestret. Selv om feilene var mange, fikk vi rettet oss etter dette med hjelp fra coaches og andre spillere. Det er ikke alltid så lett å se hva som går galt ute på banen, som når en står på sidelinja. Vikings var heller ikke fornøyde med dommeravgjørelsene til tider, og til dette hadde klubbveteran og coach Henrik Dahl følgende beskjed: Kutt ut sutringen og pass på hva dere selv gjør.  Definitivt et råd laget vil ta med seg videre.

 

For defense har vår egen Petter Langdalen samlet følgende stats:

 

På offense ble det gjort totalt 5 touchdowns: Frans Åsheim med 2 TD receptions, Petter Thorp med 2 TD receptions og Jesper “JJ” Jørgensen med en rushing touchdown. Alle på pasning eller handoff fra QB Mehmet Sezer.

Det er naturligvis takket være gode blokker på sidene av receivere for ikke å glemme våre sterke linjemenn, at det ble en seier på lørdag. Det ble en gang sagt at talent vinner kamper, mens lagarbeid og intelligens vinner mesterskap. Vi er definitivt på riktig vei!

Artikkelen fortsetter under bildet

“We are our own worst enemey”

 

Rosen kom naturligvis tett da HC Derek Mann ga sin tilbakemelding etter lagets første seier på hjemmebane. Selv om vi gjorde en del feil i starten og “Drop It Like It’s Hot” gikk på repeat for alle tapte touchdowns, gjorde Vikingene et display av sine evner som viser hvorfor vi har tatt norgesgullet de siste tre årene. Alle gjør feil, man må bare være smart nok til å lære fra dem. Det er derfor mye god lærdom vi tar med oss videre fra denne kampen, og ser frem til å spille mot byrival Vålerenga Trolls på torsdag.

Kampen spilles på Frogner Stadion denne uken også, men med Trolls som vertskap. Vi håper våre fans er klare for 4 nye quarters med Amerikansk Fotball på toppnivå i Norge.

Følger du denne linken kan du lese HC Leo Billgren i Kristiansand Gladiators sine tanker om kampen i etterkant.

 

GO VIKINGS!