Oslo Vikings-spiller tatt ut på nordisk U19-lag

11/22/2017

Av Even Lübeck

Trygve Langballe har blitt tatt ut på et U20 nordisk lag som skal møte et amerikansk U19-lag i International Bowl 12.januar på AT&T Stadium i Dallas. Hør hva han og trener Derek Mann har å si lengre ned i denne artikkelen!

– I det jeg så eposten om at jeg hadde blitt tatt ut til Team Nordic ble jeg ekstremt glad, og klarte ikke å holde meg i ro resten av dagen, sier Langballe entusiastisk til Oslo Vikings.

I midten av november kom meldingen om at Oslo Vikings-spiller Trygve Langballe skal være med på et U20 nordisk lag som skal reise til USA i starten av januar for å spille mot USA U19.

Langballe er født i 1998 og skal spille med spillere født i 1998, 99 og 2000. Spillerne på laget kommer fra Sverige, Finland, Norge og Danmark. Trener for laget er Jim Criner, som har vært amerikansk fotballtrener siden 1997. Criner har vært hovedtrener for collegelag som Boise State, Iowa State og Scottish Claymores, og han vant NCAA Division I-AA med Boise i 1980.

Bilderesultat for jim criner

Trygve ble svært overrasket da han først fikk beskjeden om at han var tatt ut.

– Jeg tenker at dette er en veldig god mulighet for meg til å utvikle meg ved å lære av andre erfarne spillere fra USA. Jeg tenker at jeg også kan lære mye av trenerne der som blant annet vært trener i NFL.

Langballe spiller Center i Offensive Line, en svært viktig posisjon. Han er som en quarterback i den offensive linjen, og Trygve har vært god for Oslo Vikings denne sesongen.Hovedtrener Derek Mann er fulle av lovord om unggutten.

tRYGVE #3

– Vi gleder oss veldig til å se Trygve spille. Uttaket kunne ikke hendt med en bedre person enn Trygve – han er veldig hardtarbeidende og en dedikert spiller, helt siden dag 1. Han er en lærevillig spiller og en veldig god lagkamerat, sier Mann, og forteller litt om karrieren til Langballe:

– Han startet på vårt U15-program før han gjorde det bra der og etter hvert ble flyttet opp til U17-programmet. Mens hans spilte for U17-laget spilte han også for U19, i en alder av 16 og 17 år. De siste to sesongene har han spilt for seniorlaget, og sist sesong startet han alle 8 kampene våre og var en av de beste spillerne på seniorlaget.

Offensive linjetrener for Nordic U19 er Mike Barry, som blant annet har vært trener for NFL-klubben Detroit Lions. Defensive linjetreneren er Björn Werner, som ble valgt av Indianapolis Colts i første runde i 2013-draften. Dessverre måtte han legge opp som  NFL-spiller i januar 2017 grunnet en kneskade, og nå skal han være en del av trenerteamet som skal til Dallas.

TRYGVE

Langballe gleder seg også til å spille på en NFL-arena.

– Jeg gleder meg til å møte de andre nordiske spillerne, som jeg kanskje skal spille mot i NEFL. Noe av det jeg ser mest frem til er å få spille på Cowboys stadium.

Laget reiser 7.januar til Dallas og skal spille kamp 12.januar. Dagen etter reiser laget hjem.

– På vegne av hele Oslo Vikings ønsker vi Trygve masse lykke til og alt det beste for turen, avslutter Mann.

tRYVE #51

Trygve med nummer 51 på ryggen.

Please follow and like us:
error
Facebook6k
Facebook
Instagram